Imamo energije i strasti da pobijedimo 16. oktobra
Đukanović u Rožajama

Đukanović u Rožajama

Imamo energije i strasti da pobijedimo 16. oktobra

Čast mi je da se nalazim na čelu partije koja ima ovoliko pobjedničke energije i strasti. A znamo da bez energije i strasti nema pobjede DPS-a, rekao je Milo Đukanović obraćajući se okupljenima na konvenciji liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović” u prepunoj sportskoj sali u Rožajama.

Đukanović je iskazao zahvalnost Rožajcima u Crnoj Gori i dijaspori koji su dali nezamjenljivi doprinos obnovi državne nezavisnosti Crne Gore.

„Hvala Rožajcima za nezamjenljivi doprinos koji su dali za referendum, kako onima koji žive ovdje, tako i onima koji žive u inostranstvu.”,saopštio je on.

Govoreći o vezi koju su izgradili Demokratska partija socijalista i Rožajci, Đukanović je kazao da je taj odnos građen tokom minulih, teških vremena.

KonvencijaDPSauRozajama05

„Riječ povjerenje objašnjava zašto je neraskidiva veza između Rožajaca i Rožaja i DPS-a. Povjerenje je iskovano tokom dugih i teških vremena koja smo zajedno prebrodili”, kazao je Đukanović.

Đukanović je pred Rožajcima kazao da je DPS pouzdan garant građanske, multietničke države Crne Gore i da će Crna Gora kao takva i tada i sad, pružiti ruku manjinama.

„Sa ponosom želim da kažem da je Demokratska partija socijalista jedini pouzdan garant multivjerske i multinacionalne Crne Gore. Crna Gora, predvođena Demokratskom partijom socijalista je u najtežim vremenima, kad su se svi dijelili i zatvarali u svoje torove, primila 120.000 izbjeglica. To može samo odgovorna država i odgovorna partija. Bili smo na braniku građanske Crne Gore zato što smo i sami građanska partija otvorena za sve, ali i zato što je velika i pobjednička. Zato će naša ruka uvijek biti ispružena prema manjinskim partijama, kao i do sada, biće tako i nakon 16. oktobra”, saopštio je predsjednik DPS-a.

Predsjednik DPS-a i nosilac liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović” govorio je o značaju integracija, kako regionalnih, tako i evropskih i svjetskih, za stabilnost Crne Gore.

KonvencijauRozajama06

„Integracije nam trebaju da bismo učvrstili stabilnost i u zemlji i u regionu. Takođe, važno je da pokažemo da je naš sistem harmonizovan sa evropskim, kako bi investitori bili sigurni da po evropskim uslovima u Crnoj Gori mogu da posluju. Znamo da sve ono što smo uradili je samo uvertira za ono što nam je cilj - da svaki građanin osjeti benefite izgradnje kapitalnih projekata i da ima evropski standard života”, saopštio je Đukanović.

Đukanović je posebno predstavio mjere koje nudi izborni program Demokratske partije socijalista za dostizanje višeg kvaliteta života građana u Crnoj Gori.

„Pripremili smo dodatne mjere za građane kroz naš izborni program. Za mlade ljude i za žene biće obezbijeđeni podsticaji u vidu povoljnih kreditnih uslova, čiji je cilj povećanje tih kategorija stanovništva u malom i srednjem biznisu. Onima koji su tokom tranzicionih procesa ostali bez posla, pripremili smo dvije mogućnosti - da sami uz povoljno kreditno zaduženje sebi obezbijede egzistenciju kroz razvoj malog biznisa, ili da poslodavci koji budu zapošljavali te građane budu dodatno subvencionirani. Za one građane koji su usljed lošeg materijalnog stanja morali da se kreditno zaduže do 5000 eura, kako bi prevazišli različite finansijske probleme, obezbijedićemo pomoć kako bi im olakšali vraćanje tih kredita”, kazao je Đukanović.

„S pravom smo optimisti da još jednom ovjeravamo ono što su tekovine 21. maja”, zaključio je Đukanović.

KonvencijauRozajama04

Član Predsjedništva DPS Mevludin Nuhodžić obraćajući se prisutnima na konvenciji, iskazao je uvjerenje da Rožajci znaju šta je pravi izbor na ovim izborima.

„Činjenica je da su Rožajci umni i mudri ljudi, koji znaju da odvoje dobro od lošeg. Zato znaju kakav treba da bude njihov izbor 16. oktobra.

Od Rožaja ne možemo ni očekivati drugo, nakon doprinosa koji su Rožajci dali crnogorskoj nezavisnosti i rezultat iz Rožaja može samo da svima služi na čast”, istakao je Nuhodžić.

„Rožajci žele da žive u građanskoj Crnoj Gori, koja je topli dom svih zajedno, a ne da žive u "odvojenim sobama" i jedni pored drugih.

Imaćemo energije i strasti da 16. oktobra odbranimo slobodu Crne Gore, ”, dodao je Nuhodžić.

Član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Mersudin Dautović ukazao je na odgovornost koju pobjeda na državnim izborima donosi za Rožaje i Rožajce.

„Pobjeda na ovim izborima trasiraće put za našu pobjedu na lokalnim izborima, da se upravljanje Rožajama vrati u ruke onih koji umiju, mogu i hoće da rade u interesu Rožaja. Zato je na nama velika odgovornost”, kazao je Dautović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Rožaje Bećir Kalač, pozivajući prisutne da svoju podršku daju Demokratskoj partiji socijalista, kazao je da se je obaveza naše partije da ispuni svoj izborni program.

„Potrebni smo jedni drugima, da bismo gradili bolje Rožaje, razvijali sve njegove potencijale, a mi se obavezujemo da održimo datu riječ i ispunimo naš izborni program”, rekao je Kalač. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.