Policija  identifikovala tri osobe koje su pretukle maloljetnika
Ilustracija

Policija identifikovala tri osobe koje su pretukle maloljetnika

Podgorička policija identifikovala je juče sva tri lica koja se spominju u medijima u vezi sa preksinoćnim fizičkim napadom u Podgorici nad maloljetnim L.J. (17) iz tog grada. Radi se o A.M. (18), D.Ć. (18) i L.Ć. (18) iz Podgorice.

"Shodno izjašnjenju državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, a na osnovu utvrđenih činjenica, policija će protiv A.M. podnijeti krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je na štetu L.J. počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, dok se za druga dva lica – D.Ć. i L.Ć. tužilac izjasnio da u njihovom ponašanju u konkretnom slučaju nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Shodno navedenom izjašnjenju, policijski službenici će, na osnovu utvrđenih činjenica, protiv D.Ć. podnijeti prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", stoji u saopštenju.

Kako navode iz policije,  L.J. je preksinoć  oko 20,25 časova, Dežurnoj službi CB Podgorica putem telefona prijavio da je u naselju Stari aerodrom napadnut od strane tri njemu nepoznata lica.

"Ova tri lica su se nakon događaja udaljila sa lica mjesta. Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na lice mjesta, gdje su zatekli L.J. koji je potom upućen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici radi ukazivanja medicinske pomoći. U ovoj medicinskoj ustanovi konstatovano je da je L.J. u događaju zadobio lake tjelesne povrede", ističu iz policije.

Službenici CB Podgorica su preduzeli operativne mjere i radnje koje su dovele do identifikovanja sva tri lica, odnosno A.M. koji je, kako se tužilac na osnovu utvrđenih činjenica izjasnio, osumnjičen da se nasilnički ponašao prema L.J, kao i dva lica koja su sa njim bila u društvu, D.Ć. i L.Ć.stiču i

Sva tri pomenuta lica su dovedena u CB Podgorica radi uzimanja izjava od njih, dok je izjava od oštećenog maloljetnika L.J. uzeta u prisustvu zakonskog zastupnika – roditelja.

"O svemu je obaviješten nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv A.M. podnese krivična prijava, zbog osnova sumnje da je, na štetu L.J, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje, te naložio da se A.M. liši slobode i da mu se uz krivičnu prijavu privede. Za druga dva lica, D.Ć. i L.Ć, se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga ova dva lica nakon davanja izjava puštena bez zadržavanja. Policijski službenici će, shodno izjašnjenju tužioca a na osnovu utvrđenih činjenica, protiv D.Ć. Sudu za prekršaje podnijeti prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", stoji u saopštenju.

Prema njihovim riječima, osumnjičeni A.M. je lišen slobode i priveden nadležnom tužiocu. Dodaju da je nakon saslušanja kod tužioca, A.M.  po nalogu tužioca zadržan u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Podgorici, kojem će biti priveden u zakonskom roku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.