Reagovanje DPSa

"Milić bi bio najsrećniji da nikada ne bude izbora"

Kada ne bi bilo izbora u Crnoj Gori, ni 16. oktobra niti bilo kada – ne bi bilo srećnijeg od Srđana Milića jer otkad je došao na čelo SNP-a ova partija je iz izbora u izbore samo tonula na političkoj ljestvici, tako da ne čudi što je za njega i danas „otvoreno pitanje“ da li će 16. oktobra uopšte biti izbora, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista.

Iz DPS tvrde da je svako novo suočavanje sa voljom birača za Milića traumatično jer nakon toga obavezno slijedi novo cijepanje unutar SNP-a i nova lična borba za opstanak na čelu partije.

"Po običaju nejasan i konfuzan, Milić najavljuje da će „neke morati naučiti pameti“. Da je imao takvu moć ubjeđivanja, valjda bi to uradio sa svojim partijskim drugovima koji su mu u talasima okretali leđa, bježeći glavom bez obzira sa brodića koji tone. Taj trend se nastavlja i ovih dana pa bi Miliću bilo mudrije da obiđe svoje mjesne odbore i provjeri da li mu je još neko ostao lojalan", poručuju iz DPS-a.

Dodaju da su Miliću pred oktobarske izbore pojas za spasavanje bacili  Lekić i Rakčević, utapajući SNP u bezličnu koaliciju, koja i nema drugu svrhu osim da obezbijedi poslaničke mandate za nekolicinu najbolje rangiranih na izbornoj listi.

"Ipak, razumijemo Milićevu nervozu jer teško je biti smiren  kada znaš da si nekada najjaču opozicionu stranku sa skoro dvadesetogodišnjim trajanjem, uspio da  svedeš na rejting nekog maleckog, tek formiranog pokreta, ili da sebe dovedeš u situaciju da ti nadređeni bude Miodrag Lekić.

Ma koliko potajno priželjkivao da se to ne desi, moramo razočarati broj 2: demokratskih i fer izbora će biti 16. oktobra, a onda slijedi za njega bolno suočavanje sa voljom birača", zaključuju iz DPSa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.