Berane: Krivična prijava protiv direktora Komunalnog
Berane

Nepropisnim odlaganjem otpada ugrozio i zdravlje ljudi

Berane: Krivična prijava protiv direktora Komunalnog

Protiv S.V.( 57) vd izvršnog direktora DOO „Komunalno“ Berane službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije danas su podnijeli krivičnu prijavu kojeg sumnjiče da je počinio krivično djelo zagađenje životne sredine otpadom.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, osnovano se sumnja da je V.D. kao direktor Komunalnog, u prvoj polovini septembra ove godine, odlaganjem sekundarnog komunalnog otpada na lokaciji neposredno iza gradskog parka i buvlje pijace u Beranama, na lijevoj obali rijeke Lim, izazvao opasnost za život, tijelo ili zdravlje ljudi, ili opasnost od nastupanja znatne štete u odnosu na kvalitet vazduha, vode ili zemljišta ili za životinjski ili biljni svijet, koja opasnost je izvjesnija s obzirom na veću količinu komunalnog otpada i površinu od oko 1.000 m2, na koji se otpad odlaže i s obzirom na neposrednu blizinu vodotoka rijeke Lim.  

"Službenici Uprave policije – Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa vodprivrednim inspektorom iz Berana, a uz koordinaciju i postupajući po nalozima državnog tužioca u ODT u Beranama, došli do saznanja da DOO „Komunalno“ Berane neovlašćeno, bez posjedovanja vodnih akta za radove, na vodnom zemljištu i koritu vodotoka rijeke Lim odlaže otpad, te da se radi o većoj količini komunalnog otpada, od kojih su jedan dio radnici ovog preduzeća zatrpali slojem zemljišta, dok se drugi i dalje nalazi na površini zemlje uz korito rijeke, kao i neposredno iza gradskog parka na lokaciji buvlje pijace u Beranama", stoji u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je vodoprivredni inspektor iz Berana je 14. septembra izašao na lice mjesta i konstatovao gore opisano činjenično stanje.

"O nađenom činjeničnom stanju ovaj inspektor je sačinio zapisnik, kao i rješenje kojim se DOO „Komunalno“ Berane zabranjuje dalje odlaganje komunalnog i drugog otpada na pomenutoj lokaciji i naređuje uklanjanje istog.Krivična prijava protiv S.V. je, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.