Blokada puta ka CT i NK trajala 15 minuta
Foto: RTCG, sa ranije blokade puta

"Mirno smo se razišli"

Blokada puta ka CT i NK trajala 15 minuta

Kako je ranije najavljeno, bivši radnici Kombinata aluminijuma, koji zahtijevaju isplatu otpremnina, blokirali su danas na 15-ak minuta saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću.

Predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković kazao je agenciji Mina biznis da su se bivši radnici, nakon 15-ak minuta, sami povukli sa kolovoza i omogućili vozilima prolaz, prenosi CdM.

"Mirno smo se razišli, jer nema potrebe da policija upotrebljava sredstva prinude”, rekao je Raković.

On je dodao da će radnici danas nastaviti sa blokadom saobraćaja na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, sve dok im to bude dozvoljeno.

Raković je podsjetio da će se predstavnici bivših radnika KAP-a sjutra sastati sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem.

“Takođe ćemo uputiti zahtjev za sastanak sa predsjednikom Skupštine, Darkom Pajovićem u cilju rješavanja našeg problema”, naveo je Raković.

Bivši radnici KAP-a su i prethodnih sedmica više puta blokirali kružni tok na Zabjelu, saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću i na Zlatici, kao i saobraćaj na Smokovcu. Penzioneri su proteste ispred Skupštine počeli u martu, ali su ih krajem jula privremeno prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Vlada je ranije usvojila zaključke u vezi rješavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine.

Vlada je zaključke uputila parlamentu, koji o njima treba da se izjasni.

 Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

RTCG/Mina Biznis

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.