Završen Međunarodni festival lutkarstva, Grand prix za Teatar Ključ iz Izraela
Nagrađeni i organizatori

Završen Međunarodni festival lutkarstva, Grand prix za Teatar Ključ iz Izraela

Jubilarni peti Međunarodni festival lutkarstva svečano je zatvoren sinoć predstavom “Dobri zloćko”, Gradskog pozorišta Podgorica, koja je izvedena u čast nagrađenih, a odmah nakon predstave proglašene su nagrade Festivala.

Grand prix za najbolju predstavu u cjelini dodijeljen je pozorištu Teatar Ključ iz Tel Aviva, Izrael, za predstavu “Kada je sve bilo zeleno”.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Koti Ksato za predstavu “Lenka”, Lutkarskog pozorišta Bjalistok iz Poljske.

Nagrada za najbolju dramaturgiju ”Dragan Radulović” dodijeljena je Dikli Kats i Aviu Zlihi za predstavu ”Kada je sve bilo zeleno”, Pozorišta  Teatar Ključ iz Tel Aviva, Izrael.

Nagrada za najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka dodijeljena je Gloriji Ponce za predstavu “Priče sa koljena na koljeno i ekologija”, Lutkarskog teatra Lakukarača iz Meksika.

Nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je Zoranu Lozančiću za predstavu “Alisa u zemlji čuda”, Pozorištu lutaka Niš iz Srbije.

Nagrada za najbolju originalnu muziku dodijeljena je Bogdanu Šćepanskom za predstavu “Lenka”, Lutkarskog pozorišta Bjalistok iz Poljske.

Dobrizlocko

Tri ravnopravne nagrade za glumačko majstorstvo dodijeljene su:

Gražini Kozlovskoj za ulogu Lenke u Predstavi Lenka, Lutkarskog pozorišta Bjalistok iz Poljske
Za kolektivno glumačko majstorstvo u predstavi ”Priče s koljena na koljeno i ekologija”, Lutkarskog teatra Lakukaracha iz Meksika, jednoglasno.
Tarasu Ivankivu za ulogu Konfusa u predstavi ”Maksimka i Galinka”, Pozorišta glumca i lutke Ternopolj iz Ukrajine.

GlumackomajstorstvoTarasIvankiv

Dječiji žiri je za najbolju predstavu proglasio „Toliko mora“ koju izvode Cris Miguel i Danilo Tomić iz Sao Paula, Brazil. 

Nagradadjecijegzirija

Festival je ove godine okupio glumačke trupe iz 7 zemalja: Srbije, Izraela, Poljske, Turske, Meksika, Ukrajine i Brazila. Pred crnogorskom publikom, kao i stručnim i dječijim žirijem izvedene su predstave:  „Alisa u zemlji čuda”, Pozorišta lutaka Niš, iz Srbije, „Kad je sve bilo zeleno“, Teatra Ključ iz Tel Aviva, Izrael, “Lenka” lutkarskog pozorišta Bjalistok iz Poljske, „Maksimka i Galinka” Pozorišta glumca i lutke Ternopolj iz Ukrajine, „Karađoz” koju izvodi Teatar snova Gulhane iz Istanbula, Turska, „Priče s koljena na koljeno i ekologija”, Lutkarskog teatra La cucaracha iz Meksika i „Toliko mora“ koju izvode Cris Miguel i Danilo Tomić iz Sao Paula, Brazil. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.