Zaboravite na Facebook: YouTube pokrenuo  novu društvenu mrežu
Ilustracija

Zvanično

Zaboravite na Facebook: YouTube pokrenuo novu društvenu mrežu

Prije nekoliko dana vijest o društvenoj mreži koju je osnovao YouTube pojavila se na internetu, a sada je to i zvanično.

YouTube je osim platforme za predstavljanje video zapisa postao i samostalna društvena mreža, prenosi MTV Srbija.

Naime, brojni YT kanali od ove sedmice dobili su Community opciju pomoću koje korisnici mogu da razmjenjuju poruke sa svojim pratiocima. Novina je u tome što više nije neophodno postaviti novi video, već je poruku moguće ostaviti i bez njega.

Ovo će vjerovatno „ubiti“ do sada aktivnu opciju Announcement, koju su YouTuberi koristili da obavijeste svoje fanove o novostima na kanalu.

Community bi takođe mogao da ohrabri korisnike da češće komuniciraju sa svojim fanovima na YouTubeu, a ne da sekciju komentara ostave na milost i nemilost komentatora.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.