Program podrške razvoju kulture u Nikšiću

"Leptir" u petak na sceni Nikšićkog pozorišta

Na sceni Nikšićkog pozorišta, u petak sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava „Leptir“ Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“ sa Cetinja.

Komad koji nosi podnaslov „Vježba rođenja“ režirao je Andraš Urban, jedan od najpriznatijih reditelja, dobitnik najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi.

U predstavi koja je nastala po tekstu Aleksandra Radunovića, igraju Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić.

Dramaturg predstave je Rajko Radulović, muziku potpisuje tekstopisac Aleksandar Radunović, scenografiju reditelj Urban, a kostimografiju Lena Leković.

Prema riječima reditelja Andraša Urbana, drama „Leptir“ Aleksandra Radunovića Popaja, beskompromisno rekonstruiše pojam porodice.

"Čovjek, unutar sopstvene nesposobnosti da se obračuna sa tradicionalnim pristupu društvu, nije u stanju da postane adekvatno „Ja“, autentično lice osnovne zajednice, da prihvati onog drugog, s kojim treba da čini onu prvobitnu ćeliju društva, koja svakako nije namijenjena za destrukciju već za stvaranje. Želimo se roditi ponovo i ponovo. Ta želja, ipak se artikuliše u tom naboju rušenja svega onog ljudskog, koji inače ocjenjujemo pozitivno, kao osnovne vrijednosti čovjekovog postojanja...", rekao je Urban

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova)  po cijeni od 4 eura, a za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.