7 pravila za ravan i čvrst stomak o kakvom ste maštale

Predstavljamo vam

7 pravila za ravan i čvrst stomak o kakvom ste maštale

I veoma je bitno da ova pravila nikada ne narušite!

Lijepo oblikovani trbušnjaci veliki su magnet za poglede i znak da osoba vodi zdrav, aktivan život. Trbušnjaci i druge vrste vježbi za stomak najvažniji su uslov da bismo imali čvrst i mišićav stomak, ali uz to nikada ne smijete prekršiti sljedećih 7 zakona jer ćete u suprotnom umanjiti sav trud vježbanja.

Ako želite ravan, čvrst stomak i lijepe trbušnjake onda nikada ne smijete... 

1. Za svaki obrok jesti rafinirane ugljene hidrate poput hljeba i žitarica. 

2. Jesti hranu koja sadrži puno šećera, naročito hranu bogatu fruktozom odnosno voćnim šećerom. 

3. Spavati manje nego što vam je potrebno. 

4. Prepuštati se stresu i ne činiti ništa da biste ga smanjili i uklonili uzročnike stresa. Kako biste to promijenili pomoći će vam joga, pilates ili meditacija. 

5. Sjedeti cio dan za stolom i minimalno se kretati. 

6. Nekontrolisano grickati ono što vam se nađe pri ruci. 

7. Konzumirati velike količine kaloričnih napitaka.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.