"Leptir" gostuje na FIAT-u i Septembarskim danima kulture u Nikšiću

Predstava Leptir, u produkciji Zetskog doma, biće gost dva festivala tokom ovog mjeseca, 12.septembra predstava u režiji Andraša Urbana gostovaće na FIAT-u, sa početkom u 20 sati u hali fabrike Radoje Dakić u Podgorici. Nakon FIAT-a, predstava će biti odigrana i na Septembarskim danima kulture u Nikšiću 16. septembra , sa početkom u 20 sati u Nikšićkom pozorištu.

Predstava Leptir premijerno je izvedena u aprilu, u okviru MIT festivala 2016. na sceni Kraljevskog teatra Zetski dom kada je nagrađena ovacijama publike I pohvalama kritike.

Komad koji nosi podnaslov “ Vježba rođenja “   režija je Andraša Urbana, jednog od najpriznatijih reditelja, dobitnika najznačajnijih nagrada u regionu i Evropi.

U predstavi koja je nastala po tekstu  Aleksandra Radunovića igraju: Ana Vujošević, Srđan Grahovac i Dejan Ivanić.

Dramaturg predstave je Rajko Radulović, muziku potpisuje tekstopisac Aleksandar Radunović.

Komad „Leptir“ bazira se na dramskom tekstu Aleksandra Radunovića koji je na nultom MIT Festu žiri publike proglasio najboljim, u okviru takmičarskog “promo” segmenta koji se sastojao od čitanja drama mladih stvaralaca iz Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.