Srpskom rvaču oduzimaju zlatnu medalju iz Rija?
Davor Štefanek

Jermeni se žalili

Srpskom rvaču oduzimaju zlatnu medalju iz Rija?

Olimpijski komitet Jermenije podnio je žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani jer smatra da je Migran Arutjunjan oštećen protiv Davora Štefaneka u Riju.

Jermeni su nezadovoljni odlukama sudija u finišu borbe, kada su, pri vođstvu Arutjunjana 1:0, zbog pasivnosti dodijelili poen Štefanku, koji je donio zlato srpskom rvaču.

"Oduzeli su nam pobjedu i zlatnu medalju na vrlo nemoralan način. Sada radimo sve da je vratimo, uložili smo žalbu i čekamo rezultate. Poslali smo relevantne dokumente i video zapise i sada se obrađuju. Učinićemo sve da vratimo zlatnu medalju", rekao je Samvel Gevorgijan, trener Arutjunjana, a prenosi lokalni Sport. 

Nezadovoljstvo nije skrivao ni sam Arutjunjan, istakavši da mu je "oteta zlatna medalja na Igrama u Riju". 

"Ne želim objašnjenja i izvinjenja, u Brazilu je bila pljačka. Za olimpijsko zlato trenirao sam 15 godina i žao mi je što sam bez njega ostao zbog drugih ljudi", rekao je Artjunjan i dodao da je na ceremoniji dodjele medalja planirao da srebro okači Štefaneku oko vrata, ali da se predomislio. 

Štefanek je zlatnu medalju, od ukupno dvije koliko je Srbija donijela iz Rija, osvojio u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.