Serena Vilijams i Vavrinka u polufinalu
Serena Vilijams/ Foto:Getty images

US OPEN

Serena Vilijams i Vavrinka u polufinalu

Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku pošto je jutros pobijedila petu teniserku svijeta Simonu Halep iz Rumunije u tri seta 6:2, 4:6, 6:3.

Vilijams je pobijedila za dva sata i 15 minuta. Ona pokušava da osvoji sedmu titulu na US openu, a ukupno 23. grend slem trofej u karijeri, što bi bili rekordi u Open eri.

Halep je prva teniserka koja je na ovogodišnjem Ju Es openu oduzela servis i set Vilijams.

Vilijams će u polufinalu igrati protiv 10. nosioca Čehinje Karoline Pliškove.

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u polufinale pošto je pobijedio 142. igrača svijeta Argentinca Huana Martina Del Potra u četiri seta, 7:6, 4:6, 6:3, 6:2. Taj meč završio se u 1.20 posle ponoći po lokalnom vremenu.

Treći teniser svijeta Vavrinka je do drugog uzastopnog plasmana u polufinale došao za tri sata i 15 minuta. On će u polufinalu igrati protiv šestog nosioca Keija Nišikorija iz Japana, koji je posle pet setova pobijedio drugog igrača svijeta Britanca Endija Marija.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.