„Istorija metrologije u Crnoj Gori“ od četvrtka u KIC-u Budo Tomović
Ilustracija

Deset godina rada Zavoda

„Istorija metrologije u Crnoj Gori“ od četvrtka u KIC-u Budo Tomović

Zavod za metrologiju u četvrtak organizuje izložbu pod nazivom „Istorija metrologije u Crnoj Gori“, a izložba će biti otvorena u 12 časova u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici.

O izložbi će govoriti direktorica Zavoda za metrologiju Vanja Asanović, a svečano će je otvoriti direktorica KIC-a Snežana Burzan.

"Postavka izložbe upućuje na opsežnu istoriju metrologije u Crnoj Gori, a ujedno i prvi put objedinjuje hronološki razvoj te nauke kod nas", navodi se u saopštenju KIC-a Budo Tomović. 

Na izložbi će biti predstavljena mjerenja u različitim periodima, kao i najinteresantniji prikazi mjernih jedinica i načina mjerenja kroz istoriju. Poseban osvrt će biti na razvoju normative u periodu 1918 – 2006, a izložbom se želi staviti i akcenat na edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola.

Segment izložbe odnosi se na radove učenika šestih, sedmih i osmih razreda koji su stigli na adresu Zavoda u okviru Konkursa za najbolje kreativne radove. Na izložbi će biti objavljena i imena nagrađenih učesnika Konkursa.

Postavka izložbe u KIC-u trajaće do 13. septembra, nakon čega će 14. septembra biti postavljana u zgradi Stare vlade u okviru centralne proslave desetogodišnjice rada Zavoda za metrologiju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.