Marej u četvrtfinalu, Konjuhova savladala Radvanjsku
Endi Marej

US Open

Marej u četvrtfinalu, Konjuhova savladala Radvanjsku

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, čiji je drugi nosilac, pošto je u tri seta pobijedio Grigora Dimitrova iz Bugarske, 6:1, 6:2, 6:2.

Marej je sjajno servirao, a brzina servisa dostigla je u jednom trenutku i 227 kilometara na sat. On se plasirao u svoje 22. četvrtfinale grend slema u posljednja 23 nastupa.

"Nisam mu pružio šansu da se vrati u meč kada sam poveo", rekao je Marej.

Marej će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Keija Nišikorija. Na njihovoj strani žrijeba igraju Sten Vavrinka (3) i šampion iz 2009. Huan Martin del Potro.

Marej je pobijedio Nišikorija u polufinalu Olimpijskih igara.

Mlada hrvatska teniserka Anja Konjuh napravila je veliko iznenađenje pošto je rano jutros pobijedila četvrtu nositeljku Agnješku Radvanjsku u dva seta, 6:4, 6:4, i plasirala se u četvrtfinale takmičenja.

"Samo sam rekla sebi: 'ne žuri, ostani u meču'. Stvarno sam uzbuđena zbog svoje partije. Mislim da nije imala nikakve odgovore", rekla je 18-godišnja Dubrovčanka.

Konjuhova je 92. na WTA listi, a 2013. je osvojila Ju-Es Open u juniorskoj konkurenciji.

Sledeća protivnica Anje Konjuh biće 10. nositeljka Karolina Pliškova, koja je pobijedila Venus Vilijams u tri seta. Nijedna od njih dvije nikada nije igrala u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

U ostalim četvrtfinalima igraju Serena Vilijams i peta nositeljka Simona Halep, zatim Anđelika Kerber (2) i Roberta Vinči (7), kao i Karolina Voznijacki i Anastasija Sevastova.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.