Đoković u četvrtfinalu, Puj savladao Nadala
Novak Đoković

US Open

Đoković u četvrtfinalu, Puj savladao Nadala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas, 10. put uzastopno, u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobijedio 84. tenisera svijeta Britanca Kajla Edmunda u tri seta 6:2, 6:1, 6:4.

Branilac titule je u prvom setu dva puta oduzeo servis Edmundu, a u drugom tri puta i za nešto manje od 70 minuta poveo je sa 2:0 u setovima, prenosi Beta.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv devetog nosioca Francuza Žoa Vilfreda Conge, koji je u četiri seta pobijedio domaćeg takmičara Džeka Soka.

Đoković je do sada odigrao 21 meč protiv 11. tenisera svijeta Conge i ostvario 15 pobjeda. Posljednja dva duela dobio je Đoković, a posljednji put igrali su ove godine na Mastersu u Indijan Velsu kada je srpski igrač pobijedio sa 7:6, 7:6.

Francuski teniser Luka Puj plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je noćas pobijedio petog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala, u pet setova 6:1, 2:6, 6:4, 3:6 i 7:6.

Puj, 25. igrač svijeta, pobijedio je dvostrukog šampiona Ju Es opena poslije četiri sata i osam minuta. 

Druga teniserka svijeta Andželik Kerber iz Nemačke plasirala se u četvrtfinale pošto je pobijedila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:3, 7.5. Ona će igrati protiv prošlogodišnje finalistkinje, Italijanke Roberte Vinči, koja je sa 7:6, 6:2 pobijedila Ukrajinku Lesiju Curenko.

Dvostruka finalistkinka Ju Es opena Dankinja Karolina Voznijacki igraće u četvrtfinalu protiv Letonke Anastasije Sevastove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.