Đoković nastavlja odbranu titule sa Edmundom u osmini finala
Novak Đoković

Ju Es open

Đoković nastavlja odbranu titule sa Edmundom u osmini finala

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja odbranu titule na Ju Es openu duelom sa Britancem Kajlom Edmundom u osmini finala. Njihov meč je poslednji u večernjem terminu na terenu „Artur Eš“ i očekuje se da će početi u noći između nedelje i ponedeljka oko 02.30 po srednjeevropskom vremenu.

Najbolji sportista svijeta Novak Đoković je pohod ka trećoj tituli na terenima Flašing Medouza počeo neobičnom serijom predatih partija, što mnoge navodi na pomisao kako bi to moglo bitno uticati na njegovu formu.

Novak je u prvom kolu savladao Jiržija Janovica u četiri seta, da bi mu njegov imenjak iz Češke - Veseli predao meč bez borbe. Usledio je duel sa Mihailom Južnjim, ali ni Rus nije dugo izdržao na terenu, pa je Đoković nakon vođstva od 4:2 u prvom setu već imao plasman u četvrto kolo.

Na drugoj strani Britanac Kajl Edmund je do osmine finala došao mini senjrijom iznenađenja kojima je ostvario svoj najbolji rezultat na grend slemovima.

Edmund je prvo "šokirao" Rišara Gaskea u tri seta, pa Eskobeda, da bi u trećem kolu izgubio prvi set na turniru, ali i savladao favorizovanog Džona Iznera.

Đoković i Edmund su do sada odigrali samo jedan meč na turniru u Majamiju kada je ubjedljivo sa 6:3, 6:3 slavio srpski teniser ali je mladi Britanac iz tog meča izvukao pouke.

"Biće veoma težak meč, uvek je teško kada igrate protiv svjetskog broja jedan. Novak je sa pravom najbolji igrač svijeta, dugo igra na vrhunskom nivou. Vjerujem da sam naučio iz meča sa njim u Majamiju. Nemam šta da izgubim. Tako sam pristupio u meču protiv Iznera i isplatilo se", rekao je Edmund, a prenosi Bi-Bi-Si.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.