Djevojčica koja se rodila bez lica: Pogledajte kako izgleda nakon 12 godina i 45 operacija (VIDEO)
Foto: screenshot

Zadovoljna svojim izgledom

Djevojčica koja se rodila bez lica: Pogledajte kako izgleda nakon 12 godina i 45 operacija (VIDEO)

Nakon što je rodila, majka je očajno u bolnici ponavljala "Gdje joj je lice?". Od tada je prošlo 12 godina, djevojčica je bila na 45 operacija i sad je, kaže, zadovoljna kako izgleda.

"Gdje mi je ćerka? Gdje joj je lice?", tiho je ponavljala Tami Vetmore iz SAD-a nakon što je rodila svoje dijete. Imala je komplikovan porod pa ćerku nije vidjela odmah, ali njen suprug Tom jeste. Fotografisao je i pokazao ženi, ali prije toga je razgovorom pripremio na ono što će vidjeti. 

Bilo je to prije 12 godina. Nesretna Juliana rodila se bez lica. Dijagnostifikovali su joj Treacher Collins sindrom - rijetki genetski poremećaj zbog kojeg joj se nije razvilo oko 40 posto kostiju lica. Nakon prvobitnog šoka, roditelji su prihvatili da im ćerka tako izgleda i vole je cijelim srcem. Strašno ih je, kažu, pogodilo kad im je jednom prilikom neko rekao kako malenu treba eutanizovati. 

- Bog vam nikada ne daje više nego možete podnijeti. Na vama je kako ćete se s tim nositi - rekao je njen otac Tom.

Od rođenja do danas Juliana je bila na čak 45 operacija. Ljekri pokušavaju napraviti sve što mogu kako bi dobila konture lica. Čeka je još operacija kako bi mogla što normalnije živjeti, iako roditelji ne žele vršiti pritisak na nju, odnosno ne žele da pod svaku cijenu ide na dodatne zahvate.

Djevojčica ide u školu. Iako teško priča, dobro se snalazi među ostalom djecom, čak svira frulu. Najveći problem joj je to što ne može samostalno jesti već tečnu hranu dobija kroz cijev u vratu. Ipak, vrlo je optimistična - kazala je roditeljima kako je sad zadovoljna svojim izgledom.

O njoj je snimljen dokumentarni film "Juliana; The Girl With The New Face" (Juliana: Djevojčica s novim licem).

Izvor: 24sata.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.