Top-savjeti uz koje najdraže farmerke traju duže

Top-savjeti uz koje najdraže farmerke traju duže

Svi mi znamo da se onaj par savršenih farmerki ne dogodi tako često. To je rijetka ljubav na prvi pogled, a želimo da ta ljubav traje što duže. One su bezvremenske, mogu se nositi u raznim prilikama, kombinuju se uz sve komade iz našeg ormara, i što je najvažnije – stoje nam savršeno i u njima se osjećamo samouvjereno!

Neutješni smo kad rok trajanja tog savršenog para prestane. Kako bi vaše najdraže farmerke trajale duže potrebna je dodatna briga uz koju ljubav traje duže.

Trik za održavanje forme

Kako bi spriječili širenje farmerki na području struka, prije svakog pranja povucite rajsferšlus i zakopčajte svu dugmad. Ako su vaše farmerke preuske i želite ih ipak malo raširiti, nakon pranja ih osušite na vazduhu te preko mokre krpe pređite preko njih s parnom peglom. Kad ih slažete u ormar, nemojte ih stiskati jedne na druge, ipak ostavite malo prostora da mogu slobodno “disati”.

Trik za očuvanje boje

Naravno, sasvim je jasno – što manje perete farmerke, boja će biti postojanija. Kad primijetite da se počinju širiti u struku, vrijeme je za pranje. Ali, kada ih perete, uvijek ih okrenite naopako, perite u hladnoj vodi i koristite blagi deterdžent. Ostavite ih u vodi 45 do 60 minuta i nipošto ih nemojte trtljati. I bijele farmerke perite na ovaj način, a kako biste se lakše riješili mrlja, možete ih prati u vrućoj vodi. Uvijek ih sušite na vazduhu, nikad u mašini za sušenje veša. Ako ne želite da ih perete na ruke, birajte najblaži program s hladnom vodom.

Trik da ostanu svježe

Kako biste bez dodatnog pranja osvježili svoje farmerke za vrijeme tuširanja objesite farmerke u kupatilu što bliže kadi ili tuš kabini te ih nakon toga ostavite da se osuše na vazduhu. Na taj način ćete se riješiti eventualnih neugodnih mirisa koje ste pokupili tokom izlaska. Ako ste spremni za eksperimente, stavite farmerke u plastičnu kesu i dva dana ostavite ih u zamrzivaču.

NN/feshion.hr
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.