Nadal rutinski do drugog kola
Rafael Nadal

Peti igrač svijeta

Nadal rutinski do drugog kola

Rafael Nadal, peti igrač svijeta, sigurnom partijom započeo je učešće na US Openu.

Španac je u prvoj rundi Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država savladao Denisa Istomina iz Ubekistana maksimalnim rezultatom u setovima – 6:1, 6:4, 6:2.

Rafa je u laganom ritmu završio duel za 129 minuta, a protivnik u narednoj rundi biće mu Italijan Andreas Sepi – koji je u četiri seta bio bolji od Stefana Robera iz Francuske (6:2, 3:6, 6:4, 6:3).

'Bik sa Maljorke' u prvom setu čak tri puta oduzeo je servis protivniku i za 35 minuta igre stigao do vođstva. Već u drugom gemu narednog dijela igre napravio je još jedan brejk, a,iako se Uzbekistanac vratio na 4:3 – nije uspio da odservira za 5:5. 

Ipak, nije se predavao i ako je bio u velikom zaostatku, pružio je snažan otpor i sredinom trećeg seta, ali je Nadal u pravi čas zaigrao agresivno i sa dva nova brejka završio posao.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.