Poljska atletičarka ponovo srušila svjetski rekord(VIDEO)
Foto: Getty images

Bacanje kladiva

Poljska atletičarka ponovo srušila svjetski rekord(VIDEO)

Poljska atletičarka Anita Vlodarčik oborila je svjetski rekord u bacanju kladiva na mitingu u Varšavi rezultatom 82,98 metara.

Vlodarčik je prije desetak dana, na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, osvojila zlatnu medalju uz novi svjetski rekord od 82,29 metara, prenosi Beta.

Međutim, 31-godišnja Poljakinja je danas taj rekord popravila na mitingu u Varšavi. Ona je četiri puta bacila preko 80 metara.

Poljakinja je jedina žena u istoriji te disciplone koja je bacila kladivo dalje od 80 metara. 

Svoj novi svjetski rekord Vlodarčik je posvetila Tomašu Majevskom, poljskom bacaču kugle koji je odlučio da završi karijeru. 

"Ovo je moj poklon Majevskom koji je upravo sada završio karijeru", rekla je Vlodarčik. 

Majevski, dvostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga i Londona, takmičenje u Riju je završio na šestom mjestu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.