Vjetar u Ulcinju otežava gašenje požara, Cungu: Nećemo uvesti vanredno stanje (Video)

Vjetar u Ulcinju otežava gašenje požara, Cungu: Nećemo uvesti vanredno stanje (Video)

Vatrogasci su uspjeli da spase preko 50 kuća na brdu Bijela gora u Ulcinju, kojima je prijetio jak požar. Uprkos dramatičnoj situaciji u nezapamćenom požaru koji i dalje prijeti, predsjednik Opštine Nazif Cungu kazao je da neće biti vanrednog stanja.

 “Nećemo uvesti vanredno stanje jer je za sada požar pod kontrolom. Imamo dosta vozila i ljudstva a tu su i dromaderi. Problem je jedino vjetar koji i dalje jako duva”, kazao je Cungu. Naveo je da prema njegovim saznanjima nijesu izgorjele dvije kuće već jedan pomoćni objekat i garaža.

“Uspjeli smo da spasimo 52 kuće koje su bile ugrožene vatrom” kazao je Cungu.

Ulcinj je od podne obavijen gustim dimom, miris paljevine osjeća se na sve strane dok vjetar rasipa pepeo po kućama i ulicama. Pune ruke posla ima i policija koja reguliše saobraćaj u nikad složenijim okolnostima- u ovim trenucima blokiran je saobraćaj od raskrsnice prema policiji na glavnom bulevaru ka kružnom toku a vozila se usmjeravaju na put preko Pinješa.

Požar koji je izbio u Bijeloj Gori u Ulcinju i velikom brzinom se proširio prema brdu Mavrijan je progutao dvije kuće.

U gašenju sada učestvuju i barski vatrogasci, a iz vazduha požar gase helikopteri i dromaderi.

Šef ulcinjskih vatrogasaca Fljamur Selović kazao je da je situacija na terenu potpuno haotična, i da je vatrena stihija već progutala dvije kuće.

“U pomoć su stigli i vatrogasci iz Bara, Podgorice, Budve. Tu su i dromaderi helikopteri, cijelo ljudstvo ulcinjske vatrogasne jedinice i građani. Branimo domaćinstva kolko je to u našoj moći, ali veoma je teško jer je požar van kontrole”, kazao je Selović.

 

On nije znao tačno da kaže koliko se kvadrata nalazi pod vatrom, osim da je u pitanju velika površina. “Gori cijela Bijela Gora, čak i borovi prema putu ka Baru”, kazao je on.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.