Đaci u Belgiji jure knjige umjesto Pokemona
Ilustracija

Prijavilo se više od 40.000 ljudi

Đaci u Belgiji jure knjige umjesto Pokemona

Inspirisana video igrom "Pokemon Go", direktorka jedne belgijske osnovne škole razvila je igru u kojoj učesnici umjesto za crtanim likovima, tragaju za knjigama.

Dok su lovci na Pokemone koristili GPS i kameru mobilnog telefona, Avelin Gregoar je smislila igru za koju je potrebno pristupiti grupi na Fejsbuku "Knjigolovci" (Ćašeurs de livres), prenosi Rojters.

Kad igrač pročita knjigu, "oslobađa" je i vraća u svijet, slika je i tu sliku postavlja u grupu na Fejsbuku, i nagovještava mjesto na kojem je knjiga skrivena.

Inspirisana Nintendovom video igrom, direktorka škole kaže da je ideju za novu varijantu lova dobila sređujući svoju biblioteku, u kojoj nije bilo više mjesta za sve knjige.

Iako je igra "Knjigolovac" počela tek prije koju nedjelju, u Gregoarinu grupu na Fejsbuku prijavilo se više od 40 hiljada ljudi.

Među knjigama koje igrači kriju ima svega - od dječjih knjiga do horor romana Stivena Kinga.

Da bi sve dobilo na modernijem pristupu, Gregoarova sada želi da ode i korak dalje - pravljenjem aplikacije za svoje "knjigolovce".

Mondo

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.