U okviru projekta “Za svako dobro” uspješno finansirano šest akcija
Ilustracija

Tokom ove godine

U okviru projekta “Za svako dobro” uspješno finansirano šest akcija

Telekom je na prošlogodišnjem konkursu “Za svako dobro” finansirao šest društveno odgovornih projekata, od posebne važnosti za zajednicu, koji su, kako navode iz ove kompanije, uspješno realizovani tokom ove godine.

Zahvaljujući sredstvima iz projekta „Za svako dobro“ omogućeno je lansiranje vebsajta Naše doba i osposobljavanja starije generacije za rad na računaru i uključivanje u digitalno društvo; Pokretanje prve robotičke laboratorije za djecu i omladinu u Crnoj Gori u realizaciji Radio kluba „Podgorica“; Edukaciju o uticaju saobraćaja na životnu sredinu u realizaciji NVO Green Home (Sat za planetu, Online kalkulator za mjerenje karbonskog otiska; Promotivne biciklističke vožnje i dr.); Podizanje nivoa svijesti lokalne zajednice o ravnopravnom učešću djece i mladih sa smetnjama u razvoju u društvene tokove, NVO Oaza; Izradu online kalendara razvoja djeteta do 15. godine, Udruženje Roditelji; Mapiranje javnih objekata i javnih površina u Crnoj Gori koje su prilagođene potrebama kretanja lica sa invaliditetom, Udruženje paraplegičara Podgorica.

Ono što je, kako navode iz Telekoma, od posebne važnosti, jeste dugoročna misija svih projekata, koji nose snažnu poruku i doprinose dobrobiti ukupne zajednice, što je i suština i cilj ove podrške.

Novi konkurs “Za svako dobro” za 2016-17 biće uskoro raspisan, čime će se omogućiti svim zainteresovanim nevladnim organizacijama da se prijave i u narednom periodu realizuju nove uspješne projekte u oblastima: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.