Trampov menadžer bio optužen za porodično nasilje

Njujorški mediji objavili

Trampov menadžer bio optužen za porodično nasilje

Njujorški mediji objavili su danas da je novoimenovani menadžer kampanje republikanskog kandidata Donalda Trampa za predsjednika SAD Stiv Benon 1996. godine bio optužen za porodično nasilje.

Prema navodima listova Njujork post i Njujork tajms, slučaj protiv konzervativnog medijskog mogula, koji je na mjestu šefa Trampove kampanje zamijenio kompromitovanog Pola Manaforta, okončan je pošto njegova žena Pikard nije svjedočila protiv njega.

Poznato je da Benonu ne prijeti više nikakav pravni postupak zbog slučaja iz 1996. godine, ali ovo otkriće moglo bi da oteža Trampovo nastojanje da pridobije ženske glasače, piše AFP.

Prema policijskom dosijeu u koji su dva njujorška lista imala uvid, prvog dana nove 1996. godine policija je na poziv došla u dom bračnog para Benon u Kaliforniji i zatekla suprugu vidno uznemirenu i sa modricama na vratu i zglobovima.

Policiji je rekla da se posvađala sa mužem i da je on zgrabio telefon kad je ona pokušala da pozove pomoć te da ga je bacio i razbio.

Prema sudskim spisima, Pikard je rekla istražiteljima da joj je Benon naredio da napusti grad tokom suđenja i prijetio da će napustiti nju i dvije ćerke.

Njih dvoje nisu željeli da komentarišu današnje navode njujorških listova, ali je portparolka Trampovog menadžera Aleksandra Prit rekla da je Benon "u odličnim odnosima" sa svojom sada već bivšom ženom i ćerkama.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.