Djeca iz poplavljenih područja Srbije na ljetovanju u Sutomoru
Sutomore

U odmaralištu Crvenog krsta

Djeca iz poplavljenih područja Srbije na ljetovanju u Sutomoru

U odmaralištu Crvenog krsta Crne Gore, Domu solidarnosti u Sutomoru boravi treća grupa djece iz gradova iz Srbije, poplavljenih 2014. godine.

Njih je danas posjetila generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, koja je u razgovoru sa njima izjavila da joj je drago da je Crveni krst Crne Gore i ove godine bio njihov domaćin i mogao bar dijelom da doprinese oporavku od katastrofalnih poplava. Dubak je izrazila nadu da će ova djeca i u budućem periodu biti gosti Doma solidarnosti, ali kao volonteri Crvenog krsta.

Crveni krst Srbije, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, drugu godinu zaredom organizuje oporavak djece iz poplavljenih područja Srbije. Ove godine je, u okviru tri smjene, u Sutomoru boravilo ukupno 261 dijete osnovnoškolskog uzrasta.

"Njihov boravak su učinili ljepšim nastavnici, ukupno njih 25, kao i 16 volontera Crvenog krsta, koji su im svakodnevno organizovali brojne aktivnosti. Tako su djeca imala priliku da nauče više o Crvenom krstu, prvoj pomoći... Uživali su i na brojnim muzičkim, likovnim i drugim radionicama. Večeri su bile rezervisane za različita tematska druženja. Djeca su imala priliku i da nauče da plivaju, kao i da se okušaju u više sportova", navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Ove godine je Crveni krst Crne Gore bio domaćin djeci iz Lazarevca, Trstenika, Obrenovca, Sremske Mitrovice, Valjeva, Rume, Šida, Pećinca, Ljiga, Lajkovca, Paraćina i Smederevske Palanke. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.