Cetinjanin osumnjičen da je izdao ček na skoro 18.000 eura bez pokrića
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Cetinjanin osumnjičen da je izdao ček na skoro 18.000 eura bez pokrića

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv G.N. (37) iz Cetinja zbog osnova sumnje izdao ček i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, kojim je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 17.775 eura.

"Policijske mjere i radnje upućuju na sumnju da je G.N, u svojstvu vlasnika firme „La Stva Group“ d.o.o. Cetinje, počinio navedeno krivično djelo na način što je firmi „NTC“ d.o.o. Nikšić izdao dvije mjenice kao sredstvo obezbjeđenja plaćanja robe, iako je znao da za to nema pokrića odnosno da nema sredstava na računu svog preduzeća, te se izdate mjenice stoga nijesu mogle realizovati", navodi se u saopštenju Uprave policije.

On je time, kako se sumnja, sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 17.774,94 eura, koliko iznosi cijena koštanja robe koju je nabavio od preduzeća „NTC“ a koju nije platio.

G.N. je, sumnja se, pomenute mjenice – blanko mjenice sa mjeničnim ovlašćenjem izdao 28. 06. 2016. godine prilikom zaključenja ugovora o kupoprodaji robe sa preduzećem „NTC“, iako je račun njegovog preduzeća „La Stva Group“ već bio u blokadi od 25. 05. 2016. godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.