Zaplijenjena veća količina opijata, privedeno više osoba
Velika plaža

Velika racija na Velikoj plaži

Zaplijenjena veća količina opijata, privedeno više osoba

Crnogorska policija je danas u Ulcinju izvela raciju u objektu "Ka’banya kitesurf” na Velikoj plaži i tom prilikom procesuirala sedam osoba zbog posjedovanja droge od kojih su dvije i uhapšene.

Kod L.Đ. (21) iz Podgorice policija je pronašla i oduzela 17 PVC kesica marihuane, ukupne mase oko 47 grama, kod B.I. (26) iz Ulcinja jednu tabletu ekstazija i jednu pvc pakovanje amfetamina, kod M.D. (25) iz Podgorice jednu tabletu ekstazija, kod L.M. (21) iz Podgorice pola tablete ekstazija i jednu kesicu sa 0,9 grama marihuane, kod E.Đ. (40) iz Plava 7,9, grama marihuane, kod N.Ž. (21) državljanina Republike Srbije tzv. "drobilicu“ sa tragovima biljne materije za koju se sumnja da potiče od opojne droge marihuana i kod V.T. (22) državljanina Srbije "sličicu“ LSD.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršajima.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su uhapsili N.Ž. i V.T. koji su u skraćenom postupku privedeni Područnom organu za prekršaje u Ulcinju, dok će u redovnom postupku tom organu takođe biti procesuirano ostalih pet osoba, svi zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Prilikom izvođenja racije, policijski službenici su u blizini objekta pronašli i veću količinu opojnih droga, odbačenih u pijesku, i to 198 ekstazi tableta, 85,2 grama marihuane, 29 PVC kesica ukupne težine 35,7 grama amfetamina (spid) i jednu PVC kesica ukupne težine 0,8 grama sa nepoznatom praškastom materijom sive boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi.

"Preduzimaju se aktivnosti na identifikovanju osoba koje su odbacile navedenu drogu", saopšteno je iz policije.

Droga je proslijeđena Forenzičkom centru radi vještačenja

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.