Socijaldemokrate Gusinja: Zajedno da okrenemo novi list

Socijaldemokrate Gusinja: Zajedno da okrenemo novi list

Brojni resursi kojima obiluje Gusinje godinama ostaju neiskorišćeni, zbog čega stanovnici ne žive ni približno u skladu sa mogućnostima koje ovaj kraj pruža, ocjenjuju Socijaldemokrate Gusinja.

"Očekivali smo da će vraćanje statusa opštine, za koje se decenijama opravdano svi zajedno zalažemo, stvoriti ambijent u kojem će se naša omladina zaposliti, u kojem će vidjeti interes, ali i sigurnost, da ovdje formiraju svoje porodice, kako bi svi skupa živjeli od svoga rada, i kako ne bi zavisili isključivo od naših dragih rođaka iz dijaspore. Međutim, na žalost svih nas, to se do danas nije desilo, iz razloga koji su svima vama dobro poznati", navodi se u saopštenju SD-a.

Ovi i brojni drugi izazovi sa kojima se suočavaju, a koji uzrokuju masovno iseljavanje iz Gusinja, traže brze odgovore i konkretne predloge.

Socijaldemokrate Gusinja, kakao kažu, ne žele da gube vrijeme u traženju krivaca za postojeće stanje, nego hoće da rješavaju probleme.

"Naš primarni ciljevi će biti stvaranje preduslova za otvaranje novih radnih mjesta i stavljanje naših brojnih neiskorišćenih resursa u punu funkciju kroz stvaranje čvršćih veza sa našom brojnom dijasporom. Problemi koji nas okružuju zahtijevaju nove, mlade, stručne, nekompromitovane, ali prije svega dobre i poštene ljude, koji nemaju hipoteke iz prošlosti. Mi kao nova politička partija hoćemo na nov način da se bavimo politikom. Spremni smo da zajedno sa svim vama okrenemo novi list, kako bismo počeli da mijenjamo stvari na bolje. Prvu pravu priliku za to imamo na lokalnim izborima koji će se održati 16. oktobra. Na tim izborima će Socijaldemokrate Gusinja svoj samostalan nastup iskoristiti da promovišu nove ljude i novi program. Uvjereni smo da nakon što ostvarimo odličan rezultat, u koji inače niko ne sumnja, u Gusinju ništa više neće biti isto", zaključuju u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.