Kazne za olimpijce Sjeverne Koreje zbog malog broja medalja

Završiće u rudnicima?

Kazne za olimpijce Sjeverne Koreje zbog malog broja medalja

Lider Sjeverne Koreje navodno je naredio da se kazne svi sportisti koji Sjevernu Koreju nisu dostojno predstavljali na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Kim Džong Un je, kako prenosi britanski San, naredio svojim sportistima da u Riju osvoje najmanje 17 medalja, od toga pet zlatnih, a vratili su se samo sa dva zlatna odličja, tri srebra i dvije bronze, pa će sada morati da snose posledice.

Posebno ga je razbesnjelo to što je Južna Koreja osvojila čak 21 medalju, od čega devet zlatnih.

Ekspert za totalitarne režime poput ovog u Koreji, Tošimitsu Sigemura, kaže da oni koji osvoje medalje imaju povlastice.

„Oni koji su osvojili medalje biće nagrađeni  boljim mjestom za život, dobrim automobilom, možda i nekim drugim poklonima od strane režima. Ali, Kim je bio ljut i razočaran rezultatima. Oni za koje bude mislio da su ga izdali biće kažnjeni sa smanjenim poricjama obroka, takođe, vjerovatno će ih preseliti u lošije djelove grada, a moguće je da budu poslati u rudnike uglja. Njima će biti dozvoljeno da se vrate nakon godinu ili dvije“, smatra Sigemura.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.