KO: HGI  će insistirati na otvaranju mjesta savjetnika za preduzetništvo
Ljiljana Velić

Doprinos razvoju preduzetništva

KO: HGI će insistirati na otvaranju mjesta savjetnika za preduzetništvo

Kao dio buduće vlasti Hrvatska građanska inicijativa će insistirati na otvaranju mjesta savjetnika za preduzetništvo u okviru nadležnog Sekretarijata, izjavila je predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić.

Na ovaj način, navodi Velić, Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalnih poslova i saobraćaja Opštine Kotor, intenzivnije bi se uključio u podsticaj i  razvoj mikro i malih privrednih subjekata.

"Savjetnik bi pružao pomoć licima koja su u pripremnoj fazi pokretanja poslovanja, preduzetnicima početnicima, kao i vlasnicma već afirmisanih mikro i malih preduzeća, ne samo kroz administrativno-stručnu pomoć, već i za održivost projekata s ciljem jačanja i unaprijeđenja preduzetništva. Opština Kotor bi se na ovaj način obavezala da sve inovativne preduzetničke ideje dodatno stimuliše i kroz odgovarajuću promociju podigne nivo preduzetničke kulture", smatraju iz HGI.

Dodaju da je ta partija u okviru ovako organizovanog Sekretarijata, može dati značajan doprinos razvoju preduzetništva u Kotoru, kroz edukaciju od strane stručnih i profesionalnih lica iz Republike Hrvatske, koja je punopravna članica EU.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.