Kupinovo vino kao lijek za anemiju i cirkulaciju

Povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti

Kupinovo vino kao lijek za anemiju i cirkulaciju

Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efikasan lijek za liječenje malokrvnosti (anemija). Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije.

Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, a postoje i dokazi da povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti, kao što su razni lišajevi i osipi.

Ovo vino, smanjuje povišeni holesterol, spriječava ugrušavanje krvi, pojavu srčanih bolesti, ali i neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest i Alchajmer.

Recept za kupinovo vino

Potrebno je: 5 kg kupina i 1,5 kg šećera

1. Očišćene i oprane kupine stavite u veću posudu, zatim ih dobro izgnječite rukama i dodajte šecer. Nemojte ih napuniti  do vrha, ostavite odprilike 3 prsta jer će uskoro započeti vrenje

2. Posudu prekrijte gazom i stavite na hladnije mjesto

3. Neka odstoji nedelju dana

4. Nakon toga pojaviće se gustiš (komina) koju treba odstraniti sa površine kašikom, a vino procijedite kroz gazu

5. Staviti vino opet u posudu i ostavit još nedelju dana

6. Tada pažljivo opet ocijeditite vino od taloga i pretočite u litarske staklene flaše

7. Povezati boce gazom ( ne stavljajte čep jer bi boca pukla )

8. Čuvati na hladnom mjestu i nakon mjesec dana možete staviti čepove

Upotreba: Piti ujutru na prazan stomak ili uveče prije odlaska na spavanje. U ljekovite svrhe  dovoljna je dnevna doza od 0,5 dl do 1 dl (pola čaše) ovog napitka u duzem vremenskom periodu oko  2-3 mjeseca.

Montenegro.click.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.