Izložba Tima Hola otvorena u Luštica Bay-u
Foto: Luštica Bay, Damir Moškov

Inspirisana crnogorskim pejzažima

Izložba Tima Hola otvorena u Luštica Bay-u

Izložba 15 fotografija britanskog umjetničkog fotografa Tima Hola inspirisana crnogorskim pejzažima otvorena je u „Lipa“ galeriji u Luštica Bay-u.

Izloženi radovi predstavljaju crnogorske pejzaže snimljene tokom posljednjih pet godina na primorju i području Durmitora a izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena posjetiocima svakog radnog dana od 18 do 20 časova, do drugog septembra.

Saizlozbe

Hol je prvi put u Crnu Goru došao prije pet godina. Fasciniran ljepotama crnogorske obale, odlučio je da istraži više od pejzaža tog podneblja i tako pronašao Durmitor. Njegove fotografije imaju jedinstven pogled na crnogorsku obalu i durmitorski kraj, i predstavljaju lirski odgovor mjestima koja su ga fascinirala.

„Ovaj dio Jadrana ima poseban ton i prepoznatljivu boju i pruža beskrajnu inspiraciju za fotografisanje. Na Durmitoru, rano ujutru magla koja se uvija oko planina daje magičnu i nestvarnu atmosferu“, objasnio je autor.

TimHall

Tim Hol je umjetnički fotograf sa više od dvadeset godina iskustva, specijalizovan za putovanja, pejzaže i portrete. Njegovi radovi su predstavljeni u galerijama savremene umjetnosti u Evropi, Jugoistočnoj Africi i SAD. Holova namjera da vidi svijet kroz sočivo kamere je inspirisano romantikom putnika iz 19. vijeka, a odnedavno radom fotografa Nacionalne geografije.

„Ambijent naše galerije ovom izložbom je „oživljen“ prelijepim pejzažima naše obale, od kojih su neki „uhvaćeni“ Holovom kamerom iz vazduha i donose potpuno novo viđenje tih, nama poznatih predjela. Kontrasti boja, more kao osnova i kupači i čamci kao kontrast toj osnovi fasciniraju koloritom“, saopštila je Slavica Milić, izvršna marketing menadžerka u Luštica Development.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.