Sudije poručile Amerikancima:
Džeri Kolanđelo

Nakon dominantnog nastupa u Riju

Sudije poručile Amerikancima: "Prejaki ste, igrajte sa četvoricom!"

Poslije dominantnog nastupa u finalu olimpijskog turnira, u kome je reprezentacija SAD savladala Srbiju sa 96:66, predsjednik Košarkaškog saveza Sjedinjenih Američkih Država Džeri Kolanđelo imao je poruku za konkurenciju.

"Ja sam cijelim svojim bićem za podizanje ljestvice u globalnoj košarci. Što više interesovanja za košarku na svim nivoima - ja sam za to. Živim za ovaj sport, volim ovu igru. Košarka je sport broj dva u svijetu, ali... druge zemlje moraju da se saberu i postanu konkurentnije", rekao je Kolanđelo, prenosi Blic.

On je to pojasnio i na sledeći način:

"Stvarno bih volio da je konkurencija jača. Svi bi voljeli to da vide. Neću ja sada da pravdam druge zbog naše dominacije. Pa, jedan od članova naše ekipe mi reče poslije finala da mu je sudija prišao i rekao 'Znaš, sledeći put kada budete igrali, trebalo bi da na parket izađete sa četvoricom, umjesto pet košarkaša'. A ja na to kažem: Ne! Treba druge ekipe da postanu bolje, da se saberu i takmiče se", smatra prvi čovjek američke košarke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.