Najzdravije voće: Maline čiste žuč, jačaju srce

Bogate vitaminima

Najzdravije voće: Maline čiste žuč, jačaju srce

Bogate vitaminima i mineralima, maline su najzdravije bobičasto voće.

Osim što uspješno skidaju povišenu temperaturu, ove sićušne, sočne i mirisne voćkice podstiču znojenje, čiste žuč, pospješuju izbacivanje pijeska iz bubrega, jačaju imunitet i srce, normalizuju krvnu sliku. 

U kozmetici se posebno preporučuju za njegu masne kože, a sa dodatkom odgovarajućeg biljnog ulja, koriste se za pripremu maski za suvu, osjetljivu, zrelu i oštećenu kožu. Bogate vitaminom C i elaginskom kiselinom, maline obezbjeđuju hemijski i mehanički piling, a služe i kao sredstvo za izbjeljivanje tena. 

Izgnječeni, svježi plodovi koriste se i za okrepljujuću masažu tijela. Tom prilikom, sjemenke malina mehanički otklanjaju izumrle ćelije epiderma, dok kašasta voćna smjesa regeneriše i hrani kožu. Istovremeno, prijatan miris ovog voća djeluje smirujuće na cijeli organizam i otklanja nervozu. 

B92.net

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.