Par korisnih savjeta kako da se brijete što rjeđe
Ilustracija

Ne pravite greške

Par korisnih savjeta kako da se brijete što rjeđe

Događa vam se da obrijete noge i poslije pola sata shvatite da su opet bockave? To je zbog toga što ih pogrešno brijete!

Eksperti su otkrili da većina žena ne brije noge pravilno, jer ne poštuju pravila. Pored toga, dosta stvari rade pogrešno, što dovodi to toga da dlake opet izrastu munjevitom brzinom!

Pitate se koja je najveća greška? Kada ne radite piling na odgovarajući način!

Većina žena zna važnost pilinga i kada uđu pod tuš, urade piling, pa se obriju odmah poslije toga. Taj metod zapravo može dovesti do iritacije i osipa, a veća je mogućnost i da ćete se isjeći.

Zapravo bi trebalo da radite piling dan prije brijanja, kako bi se male dlake koje su zarobljene ispod mrtve kože oslobodile i da bi se izbjegla mogućnost stvaranja uraslih dlaka.

Ukoliko se brijete u kadi, trebalo bi da promijenite i tu naviku! Iako je dobro da “natopite” kožu na dva do tri minuta prije brijanja, poslije 15 do 20 minuta u kadi, vaša koža se nabora i time se otežava savršeno brijanje. Pri tom, toplina vode može da izazove iritaciju, što kasnije dovodi do osipa.

Vrijeme dana koje odaberete za brijanje je takođe važno! Ukoliko preferirate jutarnje brijanje, možda ćete morati da pređete na veče, kako biste dobile što bolje rezultate. Ujutru je vaša koža odmorna i blago natečena, pa dlake na vašim nogama ne štrče kao uveče.

Vjerovatno najbolji savjet za dobro brijanje je da uvijek zategnete kožu kada se brijete. To stvara ravniju površinu i omogućava vam da priđete što bliže sa brijačem.

Probajte sledeći put da primijenite ove savjete i primjetićete razliku!

Žena Blic

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.