Prirodnim putem do tamnijeg tena
Ilustracija

Recept za dobre rezultate

Prirodnim putem do tamnijeg tena

Losion za samopotamnjivanje lako možete sami da napravite kod kuće, i to od potpuno prirodnih sastojaka.

Svi smo svjesni da masovna proizvodnja podrazumijeva lošiji kvalitet proizvoda, pa je uvijek bolje birati ono što možete sami da napravite od provjerenih sastojaka.

Postoji nekoliko kombinacija koje možete da koristite:

- Mješavina kakao praha i maslinovog ulja će vam pomoći da dobijete željenu boju, a ako već imate taman ten, možete da koristite samo maslinovo ulje.

- Mješavina maslinovog ulja i crnog čaja podjednako je dobra za prirodno dobijanje boje.

Kako biste omogućili što lakšu primjenu, možete da sipate mješavinu u bocu sa raspršivačem. Držite je u torbi za plažu, zaštićenu od sunca.

Umjesto maslinovog ulja, u ovim mješavinama možete da koristite i ulje od kokosa, čak se i preporučuje ako imate suvu kožu. A evo i jednog dobrog recepta:

Potrebni sastojci:

- crni čaj - 8 kesica (organskog porekla)
- ekstrakt vanile - kašičica
- voda - 470 ml

Priprema: Stavite vodu i ekstrakt vanile da provre, a zatim nalijte preko kesica čaja i pustite da odstoji osam minuta. Kada se potpuno ohladi, sipajte tečnost u bočicu sa pumpicom. Prije prskanja, za najbolji efekat, bilo bi dobro da uradite najobičniji piling tijela.

Primjena na kožu: Naprskajte kožu u nekoliko slojeva, zatim temeljno utrljajte u kožu. Vidjećete efekat nakon prvog nanošenja. Naravno, potrebno je da prođe najmanje jedan sat kako bi koža upila sve sastojke i potamnjela.

Alo.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.