Oživjeli bajku “Pepeljuga” na Kanli Kuli (FOTO)

Prvi put u Crnoj Gori

Oživjeli bajku “Pepeljuga” na Kanli Kuli (FOTO)

Rosinijeva opera "Pepeljuga" po prvi put je izvedena u Crnoj Gori na tvrđavi Kanli Kula u Herceg Novom.

Crveni tepih, svečana atmosfera i elegancija gostiju obilježili su sinoćnu premijeru opere “Pepeljuga” na tvrđavi Kanli Kula u Herceg Novom.

Prije premijere, održan je Operosa koktel gdje su pored sponzora, donatora i prijatelja Operose bili prisutni i ministri, ambasadori, zvaničnici Crne Gore i grada Herceg Novog. 

PEPELJUGA2

Opera je izvedena pod vedrim nebom, a na bini je bilo 7 pjevača, hor od 8 učesnika i Operosa Orkestar koji broji 32 člana. Internacionalni umjetnički tim koji stoji iza ove opere vrijedno je radio već nekoliko mjeseci unazad kako bi oživjeli bajku “Pepeljuga” na Kanli Kuli - saopštili su organizatori Operosa Montenegro Opera Festivala 2016.

OPEROSA6

 

Svi oni koji nisu bili u mogućnosti da dođu sinoć na premijeru, večeras od 20h na tvrđavi Kanli Kula mogu da vide reprizu ove opere. 

Karte su u prodaji na tvrđavi Kanli Kula.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija sa sinoćnje premijere:

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.