Bolt se oprostio devetom zlatnom olimpijskom medaljom
Izvor:Twiter

RIO 2016

Bolt se oprostio devetom zlatnom olimpijskom medaljom

Svjetski rekorder u sprintu Jusein Bolt osvojio je devetu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pošto je sa Jamajkom bio najbrži u štafeti na 4x100 metara.

Bolt je u timu sa Asafom Pauelom, Johanom Blejkom i Nikelom Ašmidijem došao do najsjajnijeg odličja u Riju za 37.27 sekundi, ispred štafete Japana (37.60) i Kanade (37.64).

Bolt je ušao u istoriju atletike jer je postao prvi takmičar koji je zaredom osvojio tri olimpijske zlatne medalje u disciplinama na 100, 200 i 4 x 100 metara.

Ujedno, on je tek treći atletičar sa devet zlatnih olimpijskih medalja, posle Finca Pava Nurmija i Amerikanca Karla Luisa.

Jamajčanin je ranije najavio da će mu Igre u Riju biti poslednje na najvećem takmičenju.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.