Srbija
Foto:Getty images

RIO 2016

Srbija "razbila" Australiju, za zlato sa SAD

Košarkaška reprezentacija Srbije plasira se u finale Olimpijskih igara u Riju, pošto je rano jutros u polufinalu, briljantnom igrom, savladala Australiju 87:61 (16:5, 19:9, 31:24, 21:23).

Košarkaši su obezbijedili sedmu medalju u Riju za Srbiju, a za zlato će se boriti protiv Amerikanaca.

Predvođeni fenomenalnim Milošem Teodosićem srpski košarkaši održali su čas Australijancima, odbrana je bila nevjerovatna (samo 14 primljenih poena u prvom poluvremenu), a napad briljantan. 

Ne pamti se da je ikad jedna ekipa u polufinalu Olimpijskih igara ovako "razbila" rivala i na najbolji način mu se revanširala za poraz u grupnoj fazi.

Teodosić je meč završio sa 22 poena i pet asistencija, Stefan Marković postigao je 14, Milan Mačvan 12, Miroslav Raduljica 11, a Nikola Jokić devet, uz 11 skokova.

Sa druge strane Pati Mils i Brok Motum postigli su po 13, a Džo Ingliš 12 poena.

Odmah po završetku meča selektor Saša Đorđević je u izjavi za RTS rekao da ostaje miran posle svega što se dogodilo i dodao da će uživati u osvojenoj medalji. 

"Zasluženo idemo u finale, miran sam posle svega što je bilo, jer volim ove momke, volim ovu zemlju, volim ovaj dres i uživaću u medalji kakva god da bude", rekao je Đorđević za RTS. 

Finale je na programu u nedelju od 20.45 sati.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.