Kondom budućnosti: Ne spada i ne puca (VIDEO)
Foto: Youtube screenshot

Neće vas iznevjeriti

Kondom budućnosti: Ne spada i ne puca (VIDEO)

Heks kondom na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi, ali njegovi kreatori kažu da vas ovaj kondom nikada neće iznevjeriti.

Kompanija LELO, koja je nagrađena za naprednu liniju igračaka za seks i vibratora, je prije osam godina počela da pravi kondom koji će muškarci zapravo željeti da koriste, ili će ga bar više toleristati. 

LELO je redizajnirao kalup i stvorio dizajn kondoma koji podsjeća na košnicu, ali koji će spriječiti da kondom ispadne ili pukne. 

Osnivač kompanije, Filip Sedrik navodi da se Heks kondom, zbog malih šestouglova ugrađenih u lateks, pod pritiskom razvlači u šest pravaca i to mu omogućava fleskibilnost. 

On je na konferenciji za štampu demonstrirao čvrstinu i feksibilnost materijala pokušavajući da olovkom probuši kondom. 

„Takođe, ako uspijete da probušite rupicu na njemu, ona će ostati tu, na jednoj ćeliji, neće se širiti kao kod običnih kondoma“, dodaje Sedrik. 

Prema nalazima studije o seksualnosti Univerziteta u Indijani iz 2010. godine, 45 odsto muškaraca i 63 odsto žena nisu koristili kondom tokom njihovog najskorijeg odnosa sa novim partnerom ili poznanikom. Takva nemarnost može dovesti do raznih komplikacija i bolesti. 

Švedska kompanija LELO skupila je za Heks kondome doprinose od 30.000 pristalica preko svog i Indiegogo sajta, koji iznose preko milion dolara. 

Iz kompanije najavljuju da će se kondom uskoro naći i u maloprodaji širom svijeta.

B92.Net

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.