Rosinijeva opera

Karte su u prodaji

Rosinijeva opera "Pepeljuga" večeras na tvrđavi Kanli Kula

Petodnevni Operosa Montenegro Opera Festival počeo je 17. avgusta, a centralno dešavanje Festivala jeste premijera Rosinijeve opere “Pepeljuga” koja se večeras od 20h prikazuje na potpuno transformisanoj tvrđavi Kanli Kula u Herceg Novom.

Specifično je to što će opera biti izvedena pod vedrim nebom, a na bini će biti 7 pevača, hor od 8 učesnika i Operosa Orkestar koji broji 32 člana. Internacionalni umetnički tim koji stoji iza ove opere vredno je radio već nekoliko meseci unazad kako bi oživeli bajku “Pepljuga” na Kanli Kuli 19. i 20. avgusta.

OperosaKostimi1

Operosa Orkestar vodiće renomirani maestro Eraldo Salmieri, glavne uloge će izvoditi mlade operske zvezde Crne Gore, Srbije, Italije, Belgije, Rumunije, Kazahstana, dok će za režiju biti zadužen svetski priznati reditelj Paolo Bosisio, a scenografiju i kostime potpisuje Domenico Franchi.

operosa1

"Zahvaljujući ovogodišnjoj saradnji Operose sa Crnogorskim Telekomom, omogućeno je da oni koji nisu u mogućnosti da dođu na operu, mogu da je prate uživo na http://telekom.me/live

Takođe, ukoliko ne možete da dođete 19. avgusta na premijeru, repriza opere “Pepeljuga” dešava se 20. avgusta od 20h isto na tvrđavi Kanli Kula", navodi se u saopštenju organozatora.

Karte su u prodaji na tvrđavi Kanli Kula.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.