Bolt ponovo zlatni na 200 metara!
Jusein Bolt

Ipak nezadovoljan rezultatom

Bolt ponovo zlatni na 200 metara!

Najbrži čovjek planete Jusein Bolt nastavio je da ispisuje nove stranice istorije atletike, drugim zlatom na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Bolt je u finalu trke na 200 metara ostvario vrijeme 19,78 i tako postao prvi čovek koji je tri puta uzastopno trijumfovao u ovoj disciplini na Igrama.

Prije nekoliko dana pobijedio je na 100 metara, a u Pekingu 2008. i Londonu 2012. je takođe bio najbolji u dvije sprinterske discipline, što niko nikada nije uspio da ostvari.

Imaće priliku već sutra da kompletira novi, treći olimpijski 'het-trik', jer će nastupiti kao dio jamajčanske štafete 4x100 metara. 

Otprilike sat vremena prije početka finalne trke počeo je jak pljusak u Rio de Žaneiru, što je Boltovim rivalima dalo veće šanse da mu pariraju. 

Ipak, on je od početka bio koncentrisan – već na početku krivine je stekao prednost, a kada se ušlo u finiš, tri-četiri metra je bio ispred najbližih konkurenata. Nešto lošiji uslovi nisu dozvolili da svjetski rekord bude ugrožen, ali je jedan od najvećih sportista svih vremena nastavio višegodišnju dominaciju. 

Srebro je osvojio Kanađanin Adre De Gras, koji je trku završio u vremenu 20,02, dok je bronza otišla u ruke Kristofu Lemetru. Francuz je bio na šestoj poziciji, kada je u finišu pojačao i došao do medalje – 20,12 sekundi.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.