Srbija u finalu,
Foto: Getty Images

Srbija u finalu, "ajkule" sa Italijom za bronzu

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Riju pošto je večeras u polufinalu savladala selekciju Italije 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6).

Za jedino zlato koje im nedostaje izabranici Dejana Savića boriće se u subotu, od 22.50, protiv Hrvatske, koja brani titulu osvojenu prije četiri godine u Londonu, prenosi Tanjug.

Ujedno, ulaskom u finale i obezbjeđenim srebrom, vaterpolisti su donijeli šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Riju.

Srpski "delfini" Italijanima nisu dali ni promil šanse, briljantno su otvorili meč, poveli 6:0, a kasnije sigurnom igrom završili posao.

Po dva gola postigli su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Slobodan Nikić, a po jednom su se u strijelce upisali Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović.

Vaterpolisti Crne Gore će se za bronzu boriti u subotu od 18 sati protiv Italije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.