Lohti izmislio priču o pljački u Riju
Rajan Lohti

Brazilski zvaničnik saopštio

Lohti izmislio priču o pljački u Riju

Američki plivač Rajan Lohti izmislio je priču da je u Rio de Žaneiru bio opljačkan uz prijetnju vatrenim oružjem, izjavio je danas zvaničnik brazilske policije upućen u istragu, koji je želio da ostane anoniman.

On je za agenciju AP rekao da je Lohti zajedno sa još tri američka plivača, Džekom Kongerom, Ganarom Bencom i DŽimijem Fajgenom, u nedjelju oko šest sati izjutra po lokalnom vremenu stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija, Bara de Tižuka, gdje se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara, prenosi Tanjug.

Jedan od američkih plivača je pokušao da otvori vrata spoljnog toaleta, koji je bio zaključan.

Nekolicina njih je zatim na silu otvorila vrata i slomila ih, a onda se pojavio čuvar i pitao ih šta se desilo.

Zvaničnik navodi da je čuvar imao pištolj, ali ga nije vadio iz pojasa, niti ga je uperio u plivače. 

Prema navodima zvaničnika, onda je stigao menadžer pumpe, koji je uz pomoć jednog kupca koji je znao engleski, zatražio da američki plivači plate slomljena vrata. Nakon svađe, oni su mu platili nešto novca i otišli.

Zvaničnik ističe da su Konger i Benc, koji su kasno sinoć spriječeni da se ukrcaju na avion za SAD, policiji rekli da je priča o pljački izmišljena.

Brazilska policija će danas popodne održati konferenciju za novinare povodom ovog događaja.

Brazilske vlasti spriječile su sinoć Benca i Kongera da polete avionom za SAD sa aerodroma u Rio de Žaneiru i privele ih radi ispitivanja u vezi sa sumnjivim iskazima o pljački koju su ranije prijavili, a nakon nekoliko sati su ih pustile, javljaju danas agencije.

Dvojici njihovih saigrača, Rajanu Lohtiju i Džejmsu Fajgenu, zabranjeno je da napuste zemlju, ali je Lohti već ranije otišao iz Brazila, navodi Bi-Bi-Si.

Brazilska policija je zatražila njihove iskaze o prijavi pljačke koju su podnijeli u Riju u nedjelju, kada su četvorica plivača, kako tvrde, opljačkana uz prijetnju oružjem u taksiju u tom gradu.

Međutim, policija tvrdi da se podaci koje su oni dali o tome kada su tačno stigli u Olimpijsko selo ne poklapaju sa snimcima sa bezbjednosnih kamera.

Američki Olimpijski tim je u međuvremenu saopštio da su lokalne vlasti oslobodile Benca i Kongera, s tim da nastave sa njima razgovore danas.

"Džejms Fajgen takođe komunicira sa lokalnim vlastima i namjerava da danas nastavi sa davanjem iskaza o incidentu", navodi se u saopštenju.

Lohtijev advokat rekao je Bi-Bi-Siju da se on vratio u SAD prije dva dana, prije bilo kakvog sudskog naloga, i da od njega nije traženo da ostane u Brazilu radi dalje istrage.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.