Počeo Operosa Montenegro Opera Festival 2016. u Herceg Novom

Od 20h večeras nastupa operski performans ansambla “Vox2Feel”

Počeo Operosa Montenegro Opera Festival 2016. u Herceg Novom

Sinoć je zvanično otvoren Operosa Montenegro Opera Festival 2016. na tvrđavi Forte Mare. Prisutne je pozdravila osnivač i kreativni direktor Operose Katherine Haataja i poželjela dobrodošlicu.

Hataaja je istakla da je veoma ponosna na činjenicu da Operosa slavi deset godina postojanja, a na ovogodišnjem Festivalu učestvuju umetnici iz 10 različitih zemalja svijeta.

Takođe, ona se zahvalila ključnim institucijama u ovom gradu: opštini Herceg Novi, Herceg Festu i Turističkoj Organizaciji Herceg Novi na kontinuiranoj podršci, kao i sponzorima bez kojih ovaj Festival ne bi bio realizovan.

1405420411546177779537851886945929175787725n

Nakon govora Katherine Haataja-e, nastupio je ansambl “Talasi Nila” iz Egipta, koji su svirali djela Baha, Vijenjavskog, Betovena i Mendelsona.

Ansambl “Talasi Nila” čine renomirani umetnici Basma Edress, Islam Elhefnawy, Islam Abd El Aziz i Hassan Moataz. Kvartet dolazi sa prostora koji nema tradiciju evropske klasične muzike, već svoj osobeni stil, pa je za njih klasika naručito inspirativna i uzbudljiva.

"Danas je drugi dan Festivala, pa vas od 20h u Starom gradu Herceg Novog očekuje operski performans ansambla “Vox2Feel”, koji čine talentovani umjetnici iz Crne Gore - sopran Bojana Kukić i gitarista Nedeljko Pejović. Svi su dobrodošli!", poručili su organizatori.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.