Operosa Montenegro: Večeras počinje opera festival u Herceg Novom(VIDEO)

Operosa Montenegro: Večeras počinje opera festival u Herceg Novom(VIDEO)

Danas je prvi dan Operosa Montenegro Opera Festivala u Herceg Novom, a svečano otvaranje je večeras od 20 časova na Forte Mare gdje će posjetioce pozdraviti osnivač i umjetnički direktor Festivala Katherine Haataja uz nastup jedinstvenog ansambla “Talasi Nila” iz Egipta.

Ansambl “Talasi Nila” čine renomirani umjetnici Basma Edress, Islam Elhefnawy, Islam Abd El Aziz i Hassan Moataz, a za ovu priliku oni su pripremili dela Hendla, Vijenjavskog, Betovena i Mendelsona. 

Narednih dana Festivala očekuje nas premijera Rosinijeve opere “Pepeljuga” na potpuno trasformisanoj Kanli Kuli, performans ansambla “Vox2Feel” na trgu u Starom gradu Herceg Novog, kao i završni gala koncert sa baletom i vatrometom.

Povodom Festivala u Herceg Novi pristigli su internacionalni umjetnici, pjevači iz 10 različitih zemalja svijeta, iskusni igrači i cio simfonijski orkestar od 32 člana.

Karte za sve večeri Festivala su u prodaji na Kanli Kuli, u Dvorani Park i na Forte Mare.

Više informacija o programu i kartama možete videti: http://www.operosa.org/sr/pages/tickets

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.