Ivana Španović plasirala se u finale OI!
Ivana Španović

Skočila 6,87

Ivana Španović plasirala se u finale OI!

Ivana Španović plasirala se u finale Olimpijskih igra u skoku udalj, već u prvoj seriji je ispunila normu rezultatom od 6,87 metara.

Šampionka Srbije nezvanično skočila više od sedam metara, jer se odrazila čak 21 centimetar ispred granične linije.

Finale je na programu u četvrtak ujutru od 02:15h časova, a u prvoj seriji je normu (6,75m) ispunila je još samo Amerikanka Britni Riz skokom od 6,78m.

U naredne dvije serije normu je prebacila još samo Njemica Malaika Mihambo koja je sa 6,82 jedina bila blizu Španovićeve. 

Preostalih devet takmičarki je finale izborilo na osnovu plasmana, a među njima su aktuelna svjetska šampionka Tijana Bartoleta iz SAD koja je skočila 6,70m, te Ruskinja Darija Klišina, koja je svega 24 sata pred kvalifikacije dobila dozvolu da nastupa. 

Španovićeva će u Riju imati šansu da ostvari svoj najbolji rezultat na OI, prije četiri godine bila je osma u Londonu sa skokom 6,35m, dok se u Pekingu nije našla među 12 najboljih. 

Prije Igara u Riju je svrstana u glavne kandidatkinje za medalje, predviđena joj je srebrna. 

Skok udalj, finalistkinje:
1. Ivana Španović (Srbija) 6,87m
2. Malaika Mihambo (Nemačka) 6,82
3. Britni Riz (SAD) 6,78
4. Ksenija Balta (Estonija) 6,71
5. Tijana Bartoleta (SAD) 6,70
6. Ese Brum (Nigerija) 6,67
7. Lorejn Judžen (V. Britanija) 6,65
8. Darja Klišina (Rusija) 6,64
9. Bruk Streton (Australija) 6,56
10. Marina Bek (Ukrajina) 6,55
11. Sosten Moguenara (Nemačka) 6,55
12. Džazmin Sojers (V. Britanija) 6,53

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.