Foto:Reuters

Plasman među četiri najbolje ekipe

"Ajkule" u polufinalu Olimpijskih igara!

Crnogorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Olimpijskih igara nakon što je danas u meču četvrtfinala nakon peteraca savladala Mađarsku rezultatom 13:11.

Vaterpolisti Crne Gore srušili su Mađarsku u četvrtfinalu Rija i plasirali se među četiri najbolje ekipe Olimpijskih igara!

Izabranici Vladimira Gojkovića vodili su tokom cijelog meča, a nošeni nevjerovatnim Šćepanovićem na golu, nakon peteraca slavili su 13:11, u regularnom dijelu meča bilo je 9:9 (2:1, 3:2, 3:3 i 1:3)!

Reprezentacija Crne Gore nema olimpijsku medalju, a treći put igraće u polufinalu. Crnogorski vaterpolisti tri puta imali su prednost od tri gola (3:1, 5:2 i 6:3), a u posljednjih osam minuta vodili su 5:7. U samom finišu Mađarska je uspjela da izjednači i izbori peterce. No, tamo je briljirao Miloš Šćepanović pa su ''ajkule'' u prilici da se okite prvom medaljom sa najveće sportske smotre svijeta!

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji, bio je Aleksandar Ivović sa tri, Draško Brguljan je postigao dva, a po gol Vjekoslav Pasković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović i Filip Klikovac. U mađarskoj selekciji Balaš Erdelji i Marton Vamoštri bili su strijelci po tri gola, Deneš Varga je postigao dva, dok su po jednom crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića savladali i Kristijan Manherc.

Protivnik Crne Gore u polufinalu biće bolji iz duela Hrvatske i Brazila (20.10). U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se Srbija - Španija (17.20), odnosno Grčka i Italija

wpolo.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.