Gimnastičar napravio račun od 5.000 dolara jureći pokemone u Riju
Kohei Učimura

Histerija nije zaobišla ni Rio de Žaneiro

Gimnastičar napravio račun od 5.000 dolara jureći pokemone u Riju

Japanski gimnastičar i osvajač zlatne medalje u višeboju, Kohei Učimura, napravio račun za telefon od 4.954 dolara jureći pokemone po plažama i favelama Rija.

Pošto je operateru objasnio da je bio u romingu na Olimpijadi i da je jurio Pokemonu u pauzama, japanski gimnastičar je uspio da ih ubijedi da mu se ukinu ekstra troškovi i naplati "samo" 30 dolara interneta u romingu po danu, prenosi N1.

S druge strane, Iran je postao prva zemlja na svijetu koja je svojim građanima zabranila Pokemon Go igricu. Zabrana je opravdana kao "sigurnosna mjera protiv američke špijunaže" uz obrazloženje da se Pokemon serijal protivi "svetim islamskim tradicijama".

Pošto u ostatku svijeta pomama za igricom i dalje traje, ruke trljaju proizvođači litijum-jonskih baterija koji su doživjeli pravi mali procvat. Kako otkriva posljednje tržišno istraživanje NPD grupe, globalna prodaja prenosnih baterija je u periodu između 10. i 23. jula porasla za čak 101 odsto.

Istraživanje ne pokušava da prevede taj procenat u konkretnu zaradu, ali neki drugi stručnjaci procjenjuju kako je industrija baterija samo zahvaljujući ovoj mobilnoj hit igri u posljednjih mjesec dana zaradila preko 200 miliona američkih dolara.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.