Zlatičanin 15. oktobra brani titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji
Dejan Zlatičanin

U Los Anđelesu

Zlatičanin 15. oktobra brani titulu svjetskog prvaka u lakoj kategoriji

Crnogorski bokser, Dejan Zlatičanin, braniće 15. oktobra u Los Anđelesu protiv Amerikanca Majkija Garsije titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Zlatičanin je 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta, prenosi RTCG.

Garsija je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO.

Bez poraza je na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom.

Zlatičanin je kazao da je Garsija protivnik kojeg nije htio da izbjegne.

"Želio sam da dokažem sebi, ali i drugima, koliko sam stvarno čvrst i koliko vrijedim. Imam najznačajniji trofej u svijetu boksa, ali smatram da treba da pobjeđujem mnogo veća imena nego što je to bio Frenklin Mamani. Želim da dokažem da to mogu", rekao je Zlatičanin na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je Garsija bokser koji ide naprijed i lomi sve pred sobom.

"Identičnog sam stila, tako da vjerujem da borba neće trajati koliko je planirano. Jedan od nas će biti nokautiran", kazao je Zlatičanin.

On je istakao da ga posebno motiviše to što je Garsija bio prvak svijeta u dvije težinske kategorije.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.